Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a anunţat, joi, transferul jucătorului Gregory Vargas, fundaş al naţionalei Venezuela, cu care a participat la World Cup şi JO de la Rio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vargas este născut pe 18 februarie 1986 la Ocumare del Tuy, în Venezuela. Gregory măsoară 1.80 metri şi a debutat ca baschetbalist profesionist la Patriotas de Cuarico, în ţara natală. A mai evoluat la formaţiile sud-americane Panteras de Miranda, Marinos de Anzoátegui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara. Mai exact, Gregory a jucat în Venezuela, Mexic sau Puerto Rico.

Coordonatorul de joc a ajuns în Europa în 2015, când a semnat cu israelienii de la Maccabi Haifa. Vargas a mai îmbrăcat maioul celor de la SLUC Nancy (Franţa), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania). El a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, acolo unde a bifat şi două prezenţe la All Star Game. De asemenea, în 2017, Gregory a fost numit cel mai bun pasator al întrecerii israeliene.

Vargas este un component de bază al naţionalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezenţe, cu medii de 6.2 puncte, 2.6 recuperări şi 2.4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio, fundaşul s-a evidenţiat cu statistici de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive şi 1.8 recuperări.

Alături de naţionala Venezuelei, Vargas a cucerit două medalii de aur la Jocurile Sud-Americane, dar şi una de argint, iar în 2017 a fost desemnat MVP al competiţiei.

Gregory Vargas soseşte la U-Banca Transilvania de la Maccabi Haifa.

”Vreau să mulţumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat şi motivat să ajut echipa şi să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiţie, care are referinţe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie aşa cum ni-l dorim şi vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită”, a comentat noul jucător al U BT Cluj.

Recent, clubul clujean a anunţat şi prelungirea contractului cu antrenorul sârb Dusko Vujosevici, precum şi cu jucătorii Patrick Richard, Donatas Tarolis, Nandor Kuti, Ştefan Grasu, David Vida şi Karlo Zganec.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.