Jucătoarea cehă de tenis Barbora Strycova, locul 15 WTA, va fi pregătită de David Kotyza, fostul antrenor al Petrei Kvitova, în timp ce britanica Johanna Konta, locul 9 WTA, va colabora cu Michael Joyce, fostul tehnician al rusoaicei Mariei Şarapova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Strycova a rupt în toamnă colaborarea cu Tomas Krupa, care a ales să o antreneze pe Karolina Pliskova, locul 4 WTA. După o lungă colaborare cu Petra Kvitova, în care aceasta a câştigat de două ori turneul de la Wimbledon (2011 şi 2014) şi Turneul Campioanelor (2011),  Kotyza a lucrat şi el cu Pliskova, chiar în acest an, în perioada în care sportiva din Cehia a fost pe locul I WTA.

"David a avut un mare succes cu Petra Kvitova, câştigând turnee de Grand Slam, şi cu Karolina Pliskova, care a fost numărul 1 mondial. Sper că va reuşi cu mine, de asemenea", a scris Strycova pe Instagram.

Din echipa Barborei Strycova va face parte şi fostul tenismen Lukas Dlouhy.

Konta este la al treilea antrenor în aproape un an, după spaniolul Esteban Carril şi belgianul Wim Fissette.

"Michael este un antrenor fantastic, cu un bogat palmares şi sunt bucuroasă să lucrez cu el. Anul 2017 a fost extraordinar, dar simt că vor veni performanţe mai mari", a declarat Konta.

Joyce a fost antrenorul Mariei Şarapova din 2004 până în 2011. El a pregătit-o ultima dată pe Victoria Azarenka din Belarus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.