Medicul şi kinetoterapeutul echipei Arkea-Samsic, reţinuţi în cadrul unei anchete preliminare cu privire la suspiciuni de dopaj în Turul Franţei, au fost eliberaţi, a anunţat Parchetul din Marsilia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ancheta continuă. Înainte de luarea unei decizii de către Ministerul Public, vor avea loc investigaţii şi audieri”, se arată într-un comunicat al procurorului Dominique Laurens.

Echipa Arkea-Samsic a anunţat că doi dintre cicliştii săi, audiaţi ca martori, au fost autorizaţi să concureze.

Reprezentanţi ai Biroului central de luptă împotriva daunelor aduse mediului şi sănătăţii publice (OCLAESP) din Franţa au efectuat percheziţii la hotelul echipei Arkea-Samsic din Allues, localitate apropiată de staţiunea Meribel, în urma cărora au fost reţinuţi, luni, medicul şi kinoterapeutul ciclistului columbian Nairo Quintana. La percheziţii, care au vizat camerele cicliştilor Nairo Quintana, Dayer, fratele său, şi Winner Anacona, au fost descoperite produse de sănătate, inclusiv medicamente, şi o metodă care poate fi descrisă ca doping. Cicliştii audiaţi, care nu au fost numiţi de procuror, sunt bănuiţi că au deţinut "fără justificare medicală" o "substanţă sau metodă interzisă" care ar fi putut servi drept dopaj, în cadrul Turului Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.