Conducătorii WTA, ATP, ITF şi cei ai turneelor de Grand Slam Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open au anunţat, miercuri, într-un comunicat, că sunt mulţumiţi de concluziile din raportul cu privire la integritatea în acest sport, însă au recunoscut şi faptul că există vulnerabilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem mulţumiţi de concluziile comisiei, conform cărora nu există dovezi de corupţie la nivel institutional sau acoperirea de către autorităţile din tenis a cazurilor de corupţie. Suntem mulţumiţi şi pentru că sunt recunoscute acţiunile pozitive de până acum în scopul eliminării problemelor de integritate. Însă recunoaştem şi că există vulnerabilităţi, în special la nivel inferior în acest sport. Suntem hotărâţi să acţionăm ferm pentru rezolvarea problemelor”, se arată într-un comunicat comun al autorităţilor din tenis.

În comunicat se menţionează că WTA, ATP, ITF şi organizatorii grand slam-urilor sunt de acord în principiu cu măsurile şi recomandările propuse de comisia independentă.  “Vom continua şi să implementăm iniţiativele existente”, se precizează în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tenisul are probleme semnificative de integritate, în special la nivel inferior şi mijlociu, cauzate de creşterea numărului pariurilor online, se arată într-un raport preliminar al Independent Review of Integrity, dat publicităţii miercuri.

Conform raportului întocmit după o anchetă care a durat doi ani, nu s-a descoperit corupţie extinsă la nivel global, la cel mai înalt nivel al tenisului, deşi şi acolo “există ceva probleme”.

Raportul a fost comandat de ATP, WTA, ITF şi Grand Slam Board,în 2016, după ce BBC şi BuzzFeed News au scris că 16 jucători din top 50 sunt suspectaţi de Tennis Integrity Unit că au trucat meciuri.

În raport se recomandă monitorizarea mai atentă a tenisului de nivel inferior şi mijlociu, unde ar exista în prezent un “tsunami” de probleme.

“Problemele de integritate sunt cu atât mai mari cu cât premiile sunt cele mai mici în raport cu costurile, perspectivele de avansare, interesul public şi resursele financiare”, se menţionează în raportul comisiei independente.

Mulţi sportivi care concurează la nivel inferior în tenis au probleme în a acoperi costurile de participare la competiţii, ceea ce face pariurile pe meciuri mai atractive pentru jucători, mulţi recunoscând chiar că ştiu de cazuri de trucare a meciurilor.

Din 3.200 de sportivi cu care s-a discutat, 16 la sută au afirmat că ştiu de jucători care pariază pe meciuri, 11 la sută au spus că ştiu că se oferă informaţii din interior, iar 14,5 ştiu de cazuri de meciuri trucate. 35 la sută au afirmat că ştiu de mai multe tipuri de încălcări de regulamente.

Nu există o soluţie simplă, dar trebuie să se limiteze piaţa pariurilor şi să se îmbunătăţească sistemele de prevenire a cazurilor de încălcare a integrităţii, de detectare şi sancţionare a acestor cazuri, se mai arată în raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.