Autocarul naţionalei Beninului a fost atacat de suporteri, miercuri seară, la Cotonou, după ce echipa a fost învinsă de Mozambic în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni, scor 0-1. Câţiva jucători au fost răniţi, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A durat ceva mai mult de două ore până când am ieşit din stadion, aşteptându-se ca arena să fie evacuată. Însă la câteva sute de metri de stadion, autocarul ne-a fost atacat de persoane cu pietre de pe ambele părţi ale drumului. Ne-am speriat foarte tare”, a declarat atacantul Tidjani Anane, legitimat la Doxa Katokopia.

Deşi autocarul era escortat de poliţie, atacul a durat mai multe minute. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe agresori.

“S-au spart geamurile. Am avut cu toţii reflexul de a ne lăsa în jos, dar cioburile i-au rănit pe jucători”, a afirmat un membru al delegaţiei, sub protecţia anonimatului.

Mijlocaşul echipei Clermont, Jodel Dossou, a fost rănit la picior. “Am o tăietură, se va vindeca în câteva săptămâni. Au mai fost răniţi trei sau patru jucători. A fost traumatizant şi ceea ce este de asemenea trist este faptul că mama mea, prezentă la stadion, a fost insultată şi bruscată pentru că purta tricoul meu”, a explicat fotbalistul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.