Austria a câştigat, duminică, medalia de aur în faţa Germaniei, clasată pe locul 2, în proba de schi alpin pe echipe, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proba a fost amânată în ultima zi a JO, din cauza rafalelor de vânt puternice de sâmbătă.

Într-un format paralel de slalom uriaş, cu două dueluri masculine şi două feminine în fiecare rundă, austriecii (cap de serie nr. 1) au învins succesiv Slovenia, Norvegia şi Germania.

Deja medaliat cu aur la combinată şi cu argint la slalom, Johannes Strolz şi-a sporit palmaresul olimpic, alături de Katharina Truppe, Stefan Brennsteiner şi Katharina Liensberger. Ultimii doi au câştigat toate duelurile zilei.

Cu şapte medalii, Austria rămâne a doua naţiune în cele două săptămâni de schi alpin, după Elveţia (nouă medalii, dar eliminată în sferturile de finală de Germania, duminică). Mikaela Shiffrin şi-ar fi putut salva Jocurile Olimpice cu o medalie în proba pe echipe, dar SUA au ocupat locul patru după ce au pierdut în faţa Norvegiei, în duelul pentru medalia de bronz.

Traseul a reprezentat o problemă în acest format al competiţiei: unul dintre culoare s-a dovedit a fi mult mai rapid decât celălalt. Din sferturile de finală, niciun schior de pe traseul roşu nu a câştigat o rundă împotriva celui de pe traseul albastru, cu excepţia cazului în care adversarul părăsea pista. Majoritatea duelurilor s-a încheiat la egalitate 2-2, echipele fiind separate de timpul celor doi cei mai buni schiori ai lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.