După recentele scandaluri în care au fost implicaţi Alexander Zverev şi Nick Kyrgios, ATP va impune sancţiuni mai severe şi va revizui normele sale pentru a pedepsi jucătorii recidivişti în cazul unui comportament inadecvat, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ATP a decis să reacţioneze după ce a fost criticată pentru blândeţea cu care a gestionat incidentele recente, precum aruncarea periculoasă a rachetelor, gesturile de iritare şi atitudinea nepotrivită faţă de arbitri.

Într-o notă internă, preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, le-a cerut arbitrilor să fie mai severi în cazul acţiunilor nesportive de pe teren, cu "efect imediat".

"Arbitrilor ATP li s-a ordonat să adopte o atitudine mai dură în evaluarea încălcărilor codului de conduită. De asemenea, reviziuim codul, precum şi procedurile disciplinare, pentru a ne asigura că acestea oferă sancţiuni adecvate şi actualizate pentru încălcări grave şi recidivişti. Cu toţii avem un rol de jucat în păstrarea reputaţiei şi integrităţii sportului nostru”, a spus Andrea Gaudenzi.

Australianul Nick Kyrgios a fost amendat cu 35.000 de dolari pentru comportamentul pe care l-a avut la meciul cu Jannik Sinner, de la turneul de la Miami.

Kyrgios a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru că a spus obscenităţi, cu 10.000 de dolari pentru comportament nesportiv şi 20.000 de dolari pentru agresiune verbală.

Nick Kyrgios, celebru pentru scandalurile pe care le provoacă la meciuri, s-a certat şi l-a jignit pe arbitrul de scaun la partida cu italianul Jannick Sinner, locul 11 ATP, disputată în sferturile de finală ale Miami Open.

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, exclus din turneul de la Acapulco, din februarie, după comportamentul nesportiv avut la meciul său de dublu, a primit două luni de suspendare din partea ATP, sancţiune care va fi aplicată doar în caz de recidivă.

Zverev a primit şi o amendă suplimentară de 25.000 de dolari (23.000 de euro) şi, la fel ca suspendarea de opt săptămâni din toate competiţiile organizate de ATP, este condiţionată de o perioadă de probaţiune ce se va încheia la 22 februarie 2023 (un an după incident).

Iniţial, Zverev a fost amendat cu 40.000 de dolari şi a pierdut premiul de peste 30.000 de dolari.

La finalul lunii februarie, Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco, după o ieşire nervoasă, în care a lovit cu racheta scaunul arbitrului, la meciul de dublu pe care l-a disputat alături de brazilianul Marcelo Melo.

Nemulţumit de o decizie, tenismenul german l-a înjurat şi l-a făcut "idiot" pe arbitru. Apoi, nervos că a pierdut meciul, Zverev a lovit cu racheta scaunul arbitrului de trei ori, o dată nimerind şi piciorul oficialului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.