Asociaţia Tensimenilor Profesionişti (ATP) a reacţionat oficial pentru prima dată în cazul Novak Djokovici, cerând, într-un comunicat, autorităilor australiene o comunicare mai bună şi o aplicare mai clară a regulilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ATP respectă pe deplin sacrificiile pe care australienii le-au făcut de la debutul COVID-19 şi politicile stricte de imigrare care au fost puse în aplicare. Complicaţiile din ultimele zile legate de intrarea jucătorilor în Australia au evidenţiat totuşi necesitatea înţelegerii, comunicării şi aplicării mai clare a regulilor.

Călătorind la Melbourne, este clar că Novak Djokovici credea că i s-a acordat o scutire medicală necesară pentru a se conforma reglementărilor de intrare. Seria de evenimente care a condus la audiera în instanţă de luni a fost dăunătoare pe toate fronturile, inclusiv pentru starea de bine a lui Novak şi pregătirea pentru Australian Open. Solicitările jucătorilor de scutire medicală sunt făcute independent de ATP, totuşi am fost în contact constant cu Tennis Australia pentru a căuta claritate pe parcursul acestui proces. Salutăm rezultatul audierii de luni şi aşteptăm cu nerăbdare câteva săptămâni interesante de tenis.

Pe plan mai larg, ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor din circuitul ATP, ceea ce considerăm că este esenţial pentru ca sportul nostru să traverseze pandemia. Acest lucru se bazează pe dovezi ştiinţifice care susţin beneficiile pentru sănătate oferite şi pentru a respecta reglementările globale de călătorie, despre care anticipăm că vor deveni mai stricte în timp. Suntem încurajaţi de faptul că 97 la sută dintre jucătorii din Top 100 sunt vaccinaţi, determinând disputarea Australian Open în acest an", a arătat ATP.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici. Cu toate acestea, ministrul Imigrării din Australia poate decide o nouă anulare a vizei, pe baza prerogativelor de care dispune. Este de aşteptat ca acesta să se pronunţe curând în cazul liderului ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.