ATP a anunţat că în 2024 va fi lansat Baseline, un program de securitate financiară pentru jucătorii ATP, pentru o perioadă de testare de trei ani. Această iniţiativă marchează o premieră majoră în circuitul ATP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compus din trei piloni cheie, Baseline reprezintă un pas important pentru ca un număr mai mare de jucători să se poată întreţine din acest sport.

Primul pilon al programului este reprezentat de câştigul de bază garantat, care asigură un nivel minim de venit pentru jucătorii de simplu clasaţi în primele 250 de locuri în fiecare sezon. În cazul în care câştigurile în bani ale unui jucător se situează sub pragul garantat, ATP va interveni pentru a acoperi diferenţa. Pentru sezonul 2024, aceste niveluri sunt de 300.000 de dolari (Top 100), 150.000 de dolari (101-175) şi 75.000 de dolari (176-250). Această garanţie le va permite jucătorilor să îşi planifice sezoanele cu mai multă încredere, să se concentreze pe jocul lor şi să investească în echipele lor. Astfel, se pot acoperi cheltuielile pentru antrenori şi fizioterapeuţi personali, precum şi cheltuielile de deplasare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cel de-al doilea pilon se concentrează pe protecţia în cazul accidentărilor, oferind sprijin jucătorilor care joacă mai puţin de nouă turnee ATP Tour şi Challenger Tour într-un sezon din cauza accidentărilor. Această iniţiativă progresivă include praguri stabilite la 200.000 de dolari (Top 100), 100.000 de dolari (101-175) şi 50.000 de dolari (176-250) în 2024. Această măsură este concepută pentru a oferi siguranţă financiară jucătorilor în perioadele dificile, permiţându-le acestora să se concentreze pe recuperare.

Cel de-al treilea pilon, Newcomer Investment, oferă un impuls suplimentar jucătorilor în ascensiune, pe măsură ce avansează în cariera lor de jucători profesionişti de tenis. Aceste talente în ascensiune vor avea acces la o finanţare de 200.000 de dolari atunci când intră pentru prima dată în Top 125, plătită în avans pentru sezonul următor şi compensată cu câştigurile din premii. Acest lucru va facilita investiţia jucătorilor în echipele şi resursele lor pe măsură ce pătrund în circuitul ATP.

Se aşteaptă ca între 30 şi 45 de jucători să primească sprijin financiar prin intermediul Baseline în fiecare sezon, eligibilitatea fiind determinată pe baza unei serii de criterii. Printre acestea se numără clasamentul unui jucător, câştigurile din premii în bani din carieră şi numărul de evenimente jucate. Perioada de probă din 2024-26 va servi ca o dovadă iniţială a conceptului, cu potenţial de extindere a finanţării în viitor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.