Atletul italian Ahmed Abdelwahed a fost suspendat patru ani şi deposedat de medalia de argint de la Campionatele Europene din 2022 pentru încălcarea regulilor antidoping, a anunţat joi Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdelwahed a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de la Munchen, în august anul trecut, dar proba de urină pe care a furnizat-o a relevat prezenţa meldoniumului - o substanţă de pe lista de substanţe interzise de Agenţia Mondială Anti-Doping.

Sportivul de 27 de ani a fost suspendat provizoriu în septembrie anul trecut şi, deşi a declarat că nu a folosit niciodată meldonium în mod intenţionat, AIU a dictat interdicţia după ce proba B a confirmat, de asemenea, prezenţa substanţei.

"Toate rezultatele sportivului obţinute la Campionatele Europene din 2022 şi de la 19 august 2022 (vor fi) anulate... cu toate consecinţele care rezultă, inclusiv pierderea oricăror titluri, premii, medalii, puncte şi bani de premii şi apariţii", a precizat AIU în decizia sa.

AIU a adăugat că Abdelwahed poate face apel la decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.