Clubul Astra Giurgiu nu a primit licenţa pentru cupele europene, din cauza neîndeplinirii criteriteriului financiar, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Fotbal (FRF). Astra ocupă locul 4 în clasamentul play-off-ului, cu 24 de puncte, după CFR Cluj - 30 de puncte, FCSB - 26 de puncte, CSU Craiova - 26 de puncte şi la egalitate cu FC Botoşani, de pe locul 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul de licenţiere a cluburilor care au solicitat licenţa de participare la competiţiile UEFA şi UEFA WCL, în sezonul 2020-2021, s-a încheiat vineri.

Au solicitat licenţa UEFA următoarele cluburi:

 1. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
 2. Fotbal Club FCSB SA
 3. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
 4. Asociaţia Fotbal Club Astra
 5. Asociaţia Fotbal Club Botoşani
 6. Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
 7. Dinamo 1948 SA
 8. Asociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe

De asemenea, clubul de fotbal feminin Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj a solicitat licenţa UEFA WCL.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, a acordat licenţa UEFA următoarelor cluburi:

 1. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
 2. Fotbal Club FCSB SA
 3. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
 4. Asociaţia Asociaţia Fotbal Club Botoşani
 5. Dinamo 1948 SA
 6. Asociaţia Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
 7. Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi

De asemenea, Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, a acordat licenţa UEFA WCL clubului de fotbal feminin Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj.

Comisia de fond a refuzat acordarea licenţei UEFA clubului Asociaţia Fotbal Club Astra pentru neîndeplinirea criteriului de infrastructură, respectiv încălcarea art. 23 Stadion omologat pentru campionatul naţional Liga 1, percum şi pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv încălcarea art. 46, 47 şi 47bis.

Asociaţia Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanţei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor.

Vineri, Comisia de apel a pronunţat decizia definitivă şi executorie pe plan naţional, prin care s-a respins apelul formulat de club şi s-a menţinut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, prin care a refuzat acordarea licenţei UEFA, pentru sezonul 2020-2021, clubului Asociaţia Fotbal Club Astra.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.