Australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, a câştigat Turneul Campioanelor, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Elina Svitolina, locul 8 WTA, campioana de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute şi va încasa pentru performanţa ei suma de 4.420.000 de dolari, cel mai mare premiu din istorie.

Pentru că a pierdut un meci în faza grupelor (în faţa olandezei Kiki Bertnes), australianca va primi 1.375 de puncte WTA şi va încheia anul pe prima poziţie mondială, cu un avantaj de aproape 2.000 de puncte faţă de sportiva cehă Karolina Plsikova, locul 2 WTA.

Neînvinsă până la finală, Svitolina va primi 2,4 milioane de dolari şi 1.080 de puncte WTA. Ea va fi în clasamentul de luni pe locul 6 WTA.

În urma acestui turneu, Simona Halep, care a fost eliminată în faza grupelor, va urca de pe locul 5 pe 4, după Barty, Pliskova şi japoneza Naomi Osaka, dar înaintea canadiencei Bianca Andreescu, locul 5 WTA.

Pe locurile 7-10 vor fi în ordine jucătoarea cehă Petra Kvitova, elveţianca Belinda Bencic, olandeza Kiki Bertens şi americanca Serena Williams.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.