Internaţionalul chilian Arturo Vidal a revenit la clubul Colo Colo după 17 ani petrecuţi în Europa şi Brazilia. El a respins marţi ideea unei retrageri timpurii din fotbalul profesionist, insistând că vrea să îşi facă clubul competitiv, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Unii (fotbalişti) se întorc pentru a se retrage, din motive sentimentale. Nu este cazul meu. Decizia mea a fost diferită. M-am întors aici pentru a evolua, pentru a mai lupta câţiva ani cu Colo Colo pentru a reuşi lucruri importante", a declarat Vidal într-o conferinţă de presă la Estadio Monumental din Santiago. "Sunt foarte fericit să mă întorc acasă după aproape 17 ani (...) Mă întorc cu multe vise împlinite în străinătate. Sunt foarte fericit. Cred că a fost momentul potrivit să mă întorc", a adăugat fostul jucător al Barcelonei şi al lui Bayern.

Considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist chilian din istorie, Vidal a câştigat numeroase campionate şi cupe naţionale cu Barcelona, Bayern Munchen, Juventus şi Inter Milano.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a câştigat şi Copa Libertadores 2022 cu clubul brazilian Flamengo, dar nu a mai reuşit să îşi regăsească forma cea mai bună. Jucător-cheie în generaţia de aur care a câştigat două Copa America (2015 şi 2016), singurele titluri ale naţionalei chiliene, el a jucat şi la Cupa Mondială din Africa de Sud în 2010 şi Brazilia în 2014. După ce a evoluat la cluburile braziliene Flamengo şi Atletico Paranaence, Vidal revine la Colo Colo, unde provocarea sa va fi să câştige din nou campionatul local, după ce a terminat pe locul trei în sezonul trecut, şi să se califice în faza grupelor Copa Libertadores.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.