Primăria Capitalei a anunţat, joi, într-un comunicat, că operaţiunile de montare a noului gazon pe Arena Naţională, în vederea Campionatului European, au durat aproximativ două săptămâni şi au costat circa 2,2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia de gazon hibrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice, precizează primăria Bucureşti.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condiţiilor de stres după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

În vederea organizării Euro-2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează la Arena Naţională o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului. Astfel, până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

Programul meciurilor de la Euro-2020 de pe Arena Naţională este următorul:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.