Arbitrul Damian Steiner, care a condus finala masculină de la Wimbledon, a fost dat afară de ATP, pentru că a acordat interviuri în ţara sa, Argentina, fără acordul Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mare parte din conţinutul interviurilor a fost o încălcare directă a protocolului standard în vigoare, care îi obligă pe oficiali să se abţină să discute despre incidente şi meciuri specifice, despre jucători, alţi oficiali şi reguli, în scopul de a menţine tot timpul imparţialitatea", se arată într-un comunicat al ATP, remis publicaţiei The New York Times.

Steiner a declarat pentru podcast-ul 3iguales că ar trebui schimbate unele reguli din tenis, cum ar fi restricţionarea folosirii prosoapelor, renunţarea la neţ şi permisiunea unor intervenţii ale antrenorilor la meciuri.

Într-un alt interviu, el a afirmat că era convins de faptul că Federer urma să câştige finala de la Wimbledon, când a avut două mingi de meci cu Djokovici, în al cincilea set al finalei de la Wimbledon.

În vârstă de 44 de ani, Steiner era arbitru de tenis din 1994, iar luna trecută a arbitrat meciul Novak Djokovici - Roger Federer, scor 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12, în ultimul act al turneului de la Wimbledon.

Steiner a fost demis la 15 august şi înlocuit din lotul de abitri ATP care oficiază la US Open de francezul Renaud Lichtenstein.

Însă argeninianul nu îşi va pierde cea mai înaltă categorie pe care o deţine în arbitraj şi ar putea în viitor conduce meciuri la turneele de grand slam, din partea ITF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.