Arbitrul rus Serghei Lapochkin face obiectul unor proceduri disciplinare ale UEFA, după ce în prealabil el a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După o anchetă a inspectorilor UEFA de Etică şi Disciplină, s-au deschis proceduri disciplinare împotriva lui Serghei Lapochkin pentru o posibilă încălcare a articolului 11 (2) (a) al Regulamentului Disciolinar al UEFA şi a articolelor 12 (2) (a) şi (d) ale Regulamentului Disciplinar”, se arată pe site-ul forului continental.

Arbitrul a fost suspendat provizoriu din orice activitate legată de fotbal în data de 25 martie, pentru 90 de zile.

Articolele invocate în anunţul UEFA pregăd următoarele:

11 (2) (a) – Principii generale de conduită. O încălcare a acestor principii este comisă de orice persoană care se implică sau încearcă să se implice în fraudă, oferire sau dare de mită şi/sau corupţie.

12 (2) (a) – Integritatea meciurilor şi competiţiilor şi trucarea meciurilor. Integritatea meciurilor şi competiţiilor este încălcată, de exemplu, de orice persoană care acţionează într-o manieră prin care se poate exercita o influenţă nedreaptă asupra cursului şi/sau rezultatului unui meci sau unei competiţii în vederea obţinerii unui avantaj pentru sine sau pentru terţi.

12 (2) (d) – Integritatea meciurilor şi competiţiilor şi trucarea meciurilor. Integritatea meciurilor şi competiţiilor este încălcată, de exemplu, de orice persoană care nu informează imediat şi voluntar UEFA dacă este abordată în legătură cu activităţi care au scopul de a influenţa într-un mod nedrept cursul şi/sau rezultatul unui meci sau al unei competiţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.