Arbitrii din Grecia au anunţat, marţi, că nu vor oficia niciun meci din Superligă începând din acest weekend, în semn de protest faţă de ceea ce ei spun că sunt condiţii de muncă periculoase, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalul grec a fost marcat de violenţe în tribune, precum şi de acuzaţii de corupţie şi de trucare a meciurilor, care au alimentat nemulţumirea şi au dus la scăderea numărului de spectatori.

Arbitrii din Grecia sunt adesea ţinta unor atacuri violente din partea fanilor, iar unora dintre ei le-au fost incendiate casele şi vehiculele. Luna trecută, magazinul arbitrului de la Atena, Andreas Gamaris, a fost incendiat.

Cu doar câteva zile în urmă, un alt arbitru, Tasos Papapetrou, ar fi primit ameninţări cu moartea după ce a arbitrat un meci.

"În ultimii ani, arbitrii greci şi străini... au fost o ţintă permanentă, un sac de box şi un ţap ispăşitor în transferul de responsabilităţi", au precizat arbitrii din Superliga elenă într-o scrisoare adresată Comisiei centrale de arbitraj şi Federaţiei de Fotbal din Grecia.

"Anunţurile care rămân nepedepsite, hărţuirea, ameninţările, atacurile verbale şi fizice... sunt doar câteva dintre problemele care au făcut ca fotbalul să devină toxic".

De asemenea, preşedinţii de cluburi comentează în mod regulat cu privire la anumiţi arbitri, chiar înainte de meciuri, iar în sezoanele anterioare Superliga elenă a adus arbitri străini pentru a permite continuarea meciurilor din prima divizie.

" În consecinţă, arbitrii şi arbitrii asistenţi din prima divizie (Superliga) au decis să nu oficieze niciun meci începând cu a 14-a etapă (în weekend) până când condiţiile vor fi adecvate pentru propria noastră siguranţă. Prin această acţiune urmărim să ne protejăm pe noi înşine şi familiile noastre", se arată în scrisoare, în care se solicită, de asemenea, o întâlnire cu premierul Kyriakos Mitsotakis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.