Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris se vor baza pe o echipă de 30.000 de voluntari, iar pentru Jocurile Paralimpice vor fi mobilizaţi 15.000 de voluntari, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 20% dintre voluntari provin din ţări străine, fiind selectaţi dintr-un total de 300.000 de candidaţi. Cu toate acestea, procesul de verificare nu a fost încă finalizat, a precizat Paris 2024.

La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost 70.000 de voluntari, în timp ce Tokyo plănuia să aibă 110.000 de voluntari înainte de pandemia COVID-19.

"Numărul de voluntari mobilizaţi pentru JO de la Paris 2024 este în concordanţă cu nevoile şi proiectul nostru, cu scopul de a le oferi voluntarilor o misiune reală şi de a-i face să se simtă utili", a precizat Paris 2024 într-un comunicat remis Reuters.

"Dimensiunea programelor de voluntari depinde de numărul de locuri de competiţie operate şi de numărul de sporturi din programul JO - care se poate schimba de la o ediţie la alta."

Programul voluntarilor debutează sâmbătă cu Convenţia voluntarilor de la Paris La Defense Arena, cu o prezentare a preşedintelui Paris 2024, Tony Estanguet, şi cu dezvăluirea uniformelor pe care le vor purta în timpul JO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.