Aproximativ 1.500 de persoane participă, duminică, la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor de la Braşov, iar toate fondurile strânse din taxa de înscriere vor fi donate sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor, ajuns la cea de-a şaptea ediţie,  s-au înscris 1.500 de participanţi, care iau parte la probe de maraton, semimaraton, ştafetă şi cros al copiilor.

Sportivii care participă la proba de maraton au luat startul la ora 10.00 din Predeal, iar la ora 11.00 au pornit în cursă atleţii de la semimaraton şi ştafetă. Timpul maxim de parcurgere a distanţelor este de o oră şi 15 minute pentru ştafetă, şapte ore pentru maraton şi trei ore pentru semimaraton. Printre persoanele publice care aleargă duminică se numără Monica Roşu, Carmen Brumă şi Sonia Argint.

Cei mici au o cursă dedicată lor - crosul copiilor, care are loc pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Braşov, iar startul se va da la ora 16.00. Sunt trei categorii de concurs: 250 m (vârsta 5-8 ani), 500 m (vârsta 9-11 ani), 1000 m (vârsta 12-14 ani).

Festivitatea de premiere, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii va avea loc pe platoul din faţa Stânei Turistice din Poiana Braşov, la ora 17.30. După festivitatea de premiere, Smiley va susţine un concert cu acces liber publicului.

Potrivit organizatorilor, toate fondurile provenite din taxele de înscriere vor fi donate echipei care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio, iar până acum s-au strâns 12.000 de euro, dar se mai aşteaptă şi donaţii.

"2016 este un an excelent pentru mişcare şi sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio. Competiţia se bucură de un număr tot mai mare de participanţi de la an la an, ceea ce ne încântă, dar ne şi responsabilizează mai mult. Personal, fac parte din echipa de ştafetă alături de sportivi şi persoane publice şi aştept alături de mine cât mai mulţi iubitori de mişcare, cu atât mai mult cu cât toate taxele de participare sunt donate sportivilor paralimpici care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio din septembrie“, a declarat Daniel Kearvell, managing director DHL Express România, organizatorul competiţiei.

Echipa Paralimpică a României care va ajunge în septembrie la Rio are şapte sportivi calificaţi, iar alţi doi aşteaptă confirmarea săptămâna viitoare. Vor fi sportivi la probele de judo şi înot, categoria nevăzători, dar şi la ateltism, tenis de masă sau ciclism. Cei doi sportivi care aşteaptă încă veşti despre calificare vor fi la probele de tenis de câmp şi ciclism. 

Duminică, pe timpul desfăşurării Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor sunt închise circulaţiei, timp de mai multe ore, Drumul Naţional 73A Predeal - Râşnov şi Drumul Naţional 1H Râşnov - Poiana Braşov. Astfel, şoferii nu au acces pe cele două drumuri în intervalul 10.00 - 13.00, între Predeal - Unitatea Militară  şi Râşnov (DN73A), iar în intervalul orar 11.00-17.00 sunt restricţii între Râşnov şi Poiana Braşov (DN1H).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.