Apa din bazinul pentru sărituri de la Jocurile Olimpice de la Rio a devenit verde, marţi, din cauza proliferării algelor, au anunţat organizatorii competiţiei, conform time.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au precizat, într-un comunicat, că apa verde nu prezintă un pericol pentru sportivi.

"S-au făcut unele teste şi s-a descoperit că apa din bazin nu există un risc pentru sănătatea sportivilor", se arată într-un comunicat.

Bazinul de la centrul Maria Lenk a găzduit o probă feminină de la JO în condiţiile culorii schimbate a apei.

Purtătorul de cuvânt al organizatorilor, Mario Andrada, a declarat pentru AP că "proliferarea algelor" este cauza schimbării culorii apei. "S-a întâmplat din cauza căldurii şi a lipsei vântului", a adăugat el, menţionând că ar trebui ca apa să revină la culoarea normală cât de curând.

Diferenţa dintre culoarea normală a apei din bazin şi cea de după transformare a fost prezentată de britanicul Tom Daley pe Twitter, sportivul întrebându-se ce s-a întâmplat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.