Dennis Mitchell, fost campion olimpic, acum antrenorul lui Justin Gatlin şi Robert Wagner, un impresar al atletului, au fost înregistraţi cu camera ascunsă de jurnalişti ai cotidianului The Telegraph, cand se arătau dispuşi să le facă rost acestora de produse dopante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii au spus că sunt reprezentanţi ai unei companii producătoare de filme şi că au nevoie de produse dopante pentru a ajuta un actor în pregătirea sa pentru un rol dintr-o peliculă cu tematică sportivă.

Mitchell şi Wagner le-au spus falşilor producători că le pot face rost, în schimbul sumei de 250.000 de dolari, de testosteron şi hormoni de creştere, care ar fi provenit de la un medic din Austria.

Mai mult, pe înregistrare se aude cum antrenorul lui Gatlin afirmă că produsele interzise sunt folosite în mod curent în atletism, la nivel înalt, şi că testele antidoping sunt uşor de ocolit. La o întâlnire, Wagner sugerează că şi Gatlin a recurs la dopaj: "Credeţi că Justin nu o face? Credeţi că Dennis (n.r. - Mitchell) nu a făcut-o?"

Rival al lui Usain Bolt, americanul Justin Gatlin, campion olimpic la Atena la 100 metri şi triplu campion mondial, ultima dată în acest an, a negat vehement că foloseşte substanţe interzise, iar avocaţii săi au anunţat că atletul l-a concediat pe antrenorul Dennis Mitchell. În vârstă de 35 de ani, Gatlin a fost deja suspendat de două ori pentru dopaj, în 2001 şi 2006.

De asemenea, Mitchell şi Wagner au negat faptul că ar fi implicaţi în activităţi de dopaj.

Însă Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) şi Agenţia Americană Antidoping (USADA) au anunţat deschiderea unor anchete.

"Aceste acuzaţii sunt foarte serioase şi ştiu că unitatea de integritate în atletism, un for independent, va investiga acest caz, în concordanţă cu mandatul ei", a precizat preşedintele IAAF, Sebastian Coe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.