Antrenorul de gimnastică Nicolae Forminte a obţinut titlul de Doctor, în urma susţinerii tezei cu o temă despre optimizarea performanţei sportive feminine la paralele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema aleasă de Nicolae Forminte este ”Optimizarea performanţei sportive la paralelele inegale din gimnastica artistică prin analiza biomecanică a tehnicii. O lucrare bazată pe experienţa acumulată în pregătirea sportivelor pentru marea performanţă”.

”Deşi rezultatele mă recomandau pentru alte două aparate, sărituri şi sol, lumea a uitat că ultima medalie de aur la paralele a fost câştigată de Simona Amânar, la Europenele din 1996. Mi-am ales această temă, pentru că în prezent, în România, la paralele sunt cele mai mari probleme. Lucrarea are o serie de recomandări, de exerciţii şi în acelaşI timp o înlănţuire algoritmică a metodologiei de învaţare a elementului Shaposhnikova. Un element care dă dinamism exerciţiului la paralele, îi creşte valoarea şi spectaculozitatea”, a explicat Forminte, citat de FR Gimnastică.

Antrenor din 1981, Nicolae Forminte a activat la lotul olimpic de la Deva timp de 16 ani, în mai multe intervale din perioada 1993-2021. El a contribuit la câştigarea de către gimnastele tricolore a 84 de medalii (16 la Jocurile Olimpice, 25 la Campionatele Mondiale şi 43 la Campionatele Europene).

De asemenea, în perioadele în care a pregătit junioarele, acestea au câştigat 33 de medalii la Campionatele Europene sau la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Nicolae Forminte se numără şi printre lectorii invitaţi de forul european de profil, European Gymnastics.

El şi-a susţinut teza de doctorat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit FRG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.