Rob Edwards, antrenorul echipei Luton, a declarat că stopul cardiac suferit pe teren de Tom Lockyer, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost cel mai înfricoşător moment din viaţa sa, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lockyer, căpitanul echipei Luton, în vârstă de 29 de ani, s-a prăbuşit în repriza a doua a meciului cu Bournemouth şi a fost transportat la spital, iar meciul a fost abandonat.

Jucătorul a fost externat joi, după ce i s-a montat un defibrilator cardioverter implantabil (ICD).

"A fost cel mai înfricoşător moment pe care l-am trăit vreodată", a declarat Edwards. " Personalul medical a fost incredibil. A fost o situaţie de presiune nebună, cu toată lumea privind, iar ei au luat fiecare decizie exact cum trebuia. Sunt atât de mândru de ei. Ei l-au salvat. Staful nostru medical, cel al celor de la Bournemouth, paramedicii care au fost acolo sunt adevăraţi eroi".

Directorul executiv al Luton, Gary Sweet, a lăudat, de asemenea, acţiunile cadrelor medicale care l-au tratat pe Lockyer.

"A fost nevoie de două minute de la momentul în care a căzut la pământ pentru a fi resuscitat. Este impresionantă acţiunea acelor protocoale care, în cele din urmă, l-au salvat", a spus el. "Sunt cu toţii nişte eroi. Nu putem să le mulţumim îndeajuns".

Sweet a adăugat că gestionarea incidentului a fost o experienţă de învăţare pentru toată lumea de la club. "Nu am mai făcut niciodată aşa ceva. Totul este o lecţie pentru noi. Totul a fost despre spiritul de echipă şi despre a ne strânge în jurul lui Tom", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.