Spaniolii Pablo Campos Sunen şi Xavier Salvador Jauma sunt noii antrenori ai vicecampioanei la handbal masculin CSM Bucureşti, ei semnând contracte valabile pe următoarele două sezoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zvonko Şundovski şi Marko Isakovici şi-au încheiat mandatele la CSM Bucureşti, cu două titluri de vicecampioni, iar conducerea a apelat pentru următoarele două sezoane la tehnicieni spanioli: Pablo Campos Sunen (principal) şi Xavier Salvador Jauma (secund). De asemenea, Mario Blazevici a fost cooptat ca antrenor cu portarii.

Pablo „Pau” Campos Sunen are 41 ani şi vine la conducerea formaţiei vicecampioane după o perioadă de opt ani petrecută la Club Handbol Bordils din Spania.

Pau este unul dintre antrenorii care şi-au lăsat amprenta pe formarea portarului de la FC Barcelona, Gonzalo Perez de Vargas, în perioada 2007-2009, cât timp a colaborat cu echipa catalană.

”Sunt foarte mulţumit de alegerea mea. Proiectul propus de CSM Bucureşti mă încântă, este un proiect ambiţios. Obiectivele propuse de club sunt realiste şi, totodată, motivante pentru noi”, a declarat Campos Sunen după semnarea contractului.

El va fi secondat de Xevi Salvador, cu care a colaborat la Club Handbol Bordils. Antrenorul secund se va ocupa şi de pregătirea fizică a handbaliştilor, fiind absolvent al Masterului de performanţă sporită în sporturile de echipă la Universitatea din Barcelona.

Xevi a colaborat şi cu clubul de fotbal Palamos, Academia de Tenis Sánchez-Casal. Din punct de vedere academic, Salvador Jaumà a ocupat funcţia de profesor asociat la Universitatea din Giroda, fiind şi colaborator al secţiei de medicină sportivă de la spitalul din Palamos. Xevi este şi fondatorul centrului de recuperare şi antrenament La Bisbal d’Empordà din Catalunia.

”Am mare încredere în Pau şi Xevi că se vor acomoda extrem de repede şi că ne vor ajuta să devenim în premieră campioni naţionali. Cei doi provin dintr-o şcoală de handbal puternică, şcoala spaniolă, şi pe lângă faptul că vor antrena echipa de seniori, vor trasa şi linia de pregătire pentru Centrul de Copii şi Juniori pe ramura handbal masculin.Totodată, vreau să le mulţumesc lui Zvonko Shundovski şi lui Marko Isakovic pentru activitatea depusă la CSM Bucureşti”, a declarat şi şeful secţiei handbal de la CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.