Fostul lider ATP Andy Murray, confruntat de mai mult timp cu probleme la şold, a declarat că poate juca din nou tenis la nivel înalt, deşi a fost învins, miercuri, de Kyle Edmund, la un turneu demonstrativ, fără spectatori, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sincer, această înfrângere nu mă deranjează. Ceea ce contează după un meci ca acesta este starea şoldului meu. Ştiu că tenisul meu se va îmbunătăţi în lunile următoare, dacă şoldul meu merge bine şi dacă mă pot antrena regulat. Mă simt bine la şold. Dacă joc aşa, îmbunătăţind unele detalii, voi juca tenis la un nivel înalt. A fost bine, pozitiv. Apoi trebuie să văd cum mă simt a doua zi. Concret, nu mai am nevoie de două sau trei săptămâni pentru a mă recupera", a declarat jucătorul britanic de 33 de ani, după ce a fost învins cu scorul de 6-7 (2), 7-6 (5), 10-5 de compatriotul său, clasat pe locul 44 ATP.

Murray, locul 129 ATP, va disputa joi, al treilea meci în trei zile, cu James Ward, locul 273 ATP, după ce marţi l-a învins, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Liam Broady, locul 211 ATP, în prima partidă de la Battle of the Brits, turneu organizat de fratele tripului campion de Grand Slam, Jamie Murray.

La ediţia 2019 a Australian Open, Murray a anunţat că s-ar putea retrage din tenis. El a fost vizibil emoţionat şi a plâns la conferinţa de presă susţinută la Melbourne, după meciul pierdut în primul tur cu spaniolul Roberto Bautista Agut. Murray a spus atunci că durerea la şoldul drept, din cauza căreia fusese operat în urmă cu un an, în 2018, nu a dispărut şi a făcut să nu mai aibă bucuria dinainte, de a se antrena şi participa la competiţii.

La 29 ianuarie 2019, el a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la şold şi ulterior a putut evolua din nou. Revenirea lui pe teren s-a făcut treptat, mai întâi în meciurile de dublu, apoi în cele de simplu, participând şi la un turneu challenger pentru a-şi recăpăta forma.

Murray nu a mai jucat din noiembrie 2019, din cauza unei afecţiuni la osul pelvian. El a simţit disconfort în zona inghinală şi considera că acesta este cauzat de creşterea ţesutului în jurul noul şold metalic pe care l-a primit la operaţia de la începutul anului 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.