Tenismenul Andy Murray a fost desemnat, duminică, de BBC, personalitatea anului 2016 în sportul britanic, după ce a câştigat pentru a doua oară turneul de la Wimbledon, şi-a păstrat titlul olimpic, a câştigat Turneul Campionilor şi a devenit în premieră numărul unu ATP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost un an fantastic pentru sportul britanic şi sunt mândru să fiu parte din el", a declarat scoţianul într-un mesaj video din Florida, acolo unde pregăteşte startul sezonului 2017.

Andy Murray, în vârstă de 29 de ani, a mai primit acest premiu în 2013 şi 2015.

Murray a primit 247.419 voturi şi i-a devansat pe triatlonista Alistair Bronwlee (121.665 de voturi) şi pe Nick Skelton (călărie, 109.197 de voturi).

Cea mai tânără pesonalitate a anului 2016 în sportul britanic a fost desemnată înotătoarea Ellie Robinson, echipa anului a fost aleasă Leicester City, campioană în Premier League, în timp ce italianul Claudio Ranieri a primit premiul pentru antrenorul anului.

Personalitatea anului 2016 în sportul mondial a fost desemnată gimnasta americană Simone Bailes, câştigătoare a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar înotătorul american Michael Phelps, de 23 de ori campion olimpic, a primit premiul pentru întreaga carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.