Tenismenul britanic Andy Murray, locul 125 ATP, a anunţat că nu va participa la ATP Cup (3-12 ianuarie) şi Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie), din cauza unei accidentări, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din nefericire, am avut un regres în pregătire şi trebuie să lucrez la asta înainte de a concura. Am muncit din greu pentru a mă pune într-o situaţie în care să pot juca la cel mai înalt nivel şi sunt decepţionat că nu voi putea evolua", a declarat Murray, potrivit BBC.

El s-a accidentat la muşchii pelvieni la Cupa Davis, desfăşurată la finalul lunii noiembrie. Din acest motiv, Murray şi-a anulat un stagiu de pregătire pe care îl avea programat, în această lună, la Miami, SUA.

Cel mai probabil, Murray, 32 de ani, va reveni pe terenul de tenis în februarie 2020, posibil la  Open Sud de France de la Montpellier (2-9 februarie).

Andy Murray a participat ultima dată la un grand slam la Australian Open, în acest an, când a anunţat că ar putea fi ultimul său turneu. El a fost vizibil emoţionat şi a plâns la conferinţa de presă susţinută la Melbourne, după meciul pierdut în primul tur cu spaniolul Roberto Bautista Agut. La început, după ce a fost întrebat cum se simte, el a răspuns “nu grozav” şi apoi i-a venit să plângă, astfel că a ieşit din sală pentru scurt timp, pentru a-şi reveni.

El a spus că durerea la şoldul drept, din cauza căreia a fost operat în urmă cu un an, nu a dispărut şi a făcut să nu mai aibă bucuria dinainte, de a se antrena şi a participa la competiţii.

La 29 ianuarie, el a suferit o nouă intervenţie chirurgicală la şold şi ulterior a putut evolua din nou. Revenirea lui pe teren s-a făcut treptat, mai întâi în meciurile de dublu, apoi în cele de simplu, participând şi la un turneu challenger pentru a-şi recăpăta forma.

Deşi a jucat câteva meciuri de simplu, fostul lider ATP a evitat turneele de grand slam la simplu, pentru a nu risca să joace partide de cinci seturi. El a jucat meicuri de dublu şi dublu mixt la Wimbledon.

La 20 octombrie, Murray a câştigat turneul de la Antwerp, învingându-l în finală pe elveţianul Stan Wawrinka, scor 3-6, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul trofeu pentru jucătorul britanic după cel obţinut în martie 2017, la Dubai.

Fostul lider ATP a jucat cinci finale la Australian Open, toate pierdute, ultima în 2016. El are trei trofee de grand slam în palmares, două la Wimbledon, în 2013 şi 2016 şi unul la US Open, în 2012.

La ATP Cup, echipa Marii Britanii va fi compusă din jucătorii Daniel Evans, Cameron Norrie, Joe Salisbury şi Jamie Murray, dratele lui Andy, sepcialist în probele de dublu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.