Rusul Andrei Rublev, locul 6 ATP, a declarat că jucătorii de tenis care participă la turnee internaţionale ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului, deoarece o carantină de două săptămâni nu poate fi o opţiune pentru ei, relatează tass.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zilele trecute, ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, a spus că sportivii care vor participa la Australian Open trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă. Ulterior, premierul australian Scott Morrison a spus că vor fi acordate excepţii, cu condiţia ca persoanele nevaccinate să efectueze o perioadă de carantină de 14 zile.

“Din câte am înţeles, nu există în Australia obligativitatea ca noi să fim vaccinaţi. Îi se oferă o opţiune. Dacă eşti vaccinat, poţi petrece două săptămâni într-o ‘bulă’ care include hotelul şi terenurile de tenis, unde te poţi antrena în continuare. După două săptămâni, îţi poţi continua viaţa normal. Însă dacă nu eşti vaccinat, eşti nevoit să petreci două săptămâni singur în camera de hotel. Organizatorii îţi oferă opţiunea de a fi vaccinat sau nu. Evident că o astfel de alternativă nu este potrivită pentru jucătorii de tenis. Categoric nu este opţiunea mea, însă poate pentru unii jucători este o opţiune confortabilă. Trebuie să fiu vaccinat. Vaccinul este necesar. Au existat atât de multe boli şi virusuri în trecut şi astăzi nu există altă cale fără un vaccin”, a spus Rublev într-un interviu pentru Tass.

Turneul Australian Open va avea loc la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.