Antrenorul Andre Villas-Boas a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Olympique Marseille, din cauza divergenţelor privind politica de transferuri cu conducerea clubului, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-am prezentat demisia, vreau să plec, nu vreau banii lui OM, nici pe cei ai lui Franck (n.r - Franck McCourt, proprietarul american al clubului)", a declarat antrenorul, marţi, într-o conferinţă de presă.

Villas-Boas este într-un profund dezacord cu conducerea clubului, mai ales cu preşedintele Jacques-Henri Eyraud şi cu directorul sportiv Pablo Longoria, cu privire la perioada de transferuri de iarnă, soldată cu sosirea târzie, luni seară, a mijlocaşului Olivier Ntcham de la Celtic Glasgow.

"Jucătorul care a ajuns nu a fost cel pe care l-am dorit. Acesta este un jucător pentru care eu am spus nu. El nu era pe lista noastră şi m-am trezit în această dimineaţă (n.r. - marţi) că a ajuns aici. Mi-am prezentat demisia pentru că nu sunt de acord cu politica sportivă. Este păcat că ajungem la un punct ca acesta, dar există ceva de neatins, profesionalismul meu faţă de echipă şi nu pot accepta asta", a precizat el.

La 24 ianuarie, AS Monaco a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-1), formaţia Olympique Marseille, în etapa a XXI-a campionatului francez de fotbal Ligue1.

Aceasta a fost a treia înfrângere la rând pentru Marseille, care a pierdut contactul cu echipele fruntaşe ale campionatului.

Nemulţumiţi de rezultatele formaţiei favorite, sute de suporteri, supăraţi în special pe conducerea clubului, au provocat, sâmbătă, incidente la intrarea în baza de pregătire a OM, situată într-un cartier liniştit al Marsiliei.

Fanii au aruncat cu fumigene şi petarde, iar unii chiar au reuşit să pătrundă în baza de pregătire.

Au fost reţinuţi 25 de suporteri care au participat la violenţe. Situaţia s-a calmat după-amiază, însă meciul OM – Rennes, din etapa a XXII, a fost amânat.

OM ocupă în acest moment locul 9 în Ligue 1, cu 32 de puncte din 20 de meciuri, la 13 puncte de PSG, de pe locul 3, ultimul de Liga Campionilor.

Villas-Boas, 43 de ani, conduce OM din mai 2019 şi sezonul trecut echipa a terminat pe locul 2, după campioana PSG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.