FIFA a deschis o anchetă în urma unei plângeri privind un "gest nepotrivit" la naţionala feminină a Zambiei în timpul Cupei Mondiale, a anunţat vineri forul, promiţând sancţiuni severe în cazul în care acuzaţiile vor fi dovedite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit mai multor relatări ale presei, cercetările îl vizează pe selecţionerul Zambiei, Bruce Mwape, care ar fi atins pieptul unei jucătoare înainte de meciul cu Costa Rica (câştigat de Zambia cu 3-1 la 31 august), dar FIFA a refuzat să ofere mai multe detalii.

"Putem confirma că a fost primită o plângere legată de echipa naţională feminină a Zambiei, iar aceasta face în prezent obiectul unei anchete", a declarat un purtător de cuvânt al FIFA.

Federaţia internaţională ia foarte în serios orice acuzaţie de comportament necorespunzător şi a pus în aplicare o procedură clară pentru ca oricine din fotbal să poată face o "sesizare", a precizat forul.

Contactat vineri, purtătorul de cuvânt al naţionalei Zambiei, eliminată de la Cupa Mondială, nu a oferit un punct de vedere.

Poliţia neozeelandeză, unde s-a aflat echipa, a anunţat că nu a primit nicio plângere. "Cu toate acestea, am fost informaţi despre un presupus incident şi, în urma unei anchete iniţiale, nu s-a luat nicio măsură suplimentară", a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Antrenorul Bruce Mwape a fost deja menţionat în dezvăluiri privind abuzurile sexuale din fotbalul feminin zambian din ultimele luni. La vremea respectivă, Federaţia zambiană de fotbal a deschis o anchetă, declarând că nu a existat nicio plângere oficială, dar că a considerat "aceste acuzaţii ca fiind foarte grave".

Bruce Mwape, numit în 2018, a fost întrebat în repetate rânduri pe această temă în timpul Cupei Mondiale, iar el a descris acuzaţiile ca fiind "false".
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.