Sportiva Ana Maria Popescu încheie anul 2021 cu o medalie de argint cucerită în proba individuală de spadă la Cupa Mondială găzduită de Emiratele Arabe Unite, informează Federaţia Română de Scrimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Dubai, românca a trecut de faza grupelor cu cinci victorii din tot atâtea meciuri disputate, iar pe tabloul principal a intrat direct în sferturile de finală. A depăşit această fază printr-o victorie cu 15-5 la o reprezentantă a gazdelor, Zainab Al Hosany, pentru ca în semifinale, Ana Maria Popescu să o învingă pe Alanoud Al Saady (EAU), de care a dispus cu tot cu 15-5.

Finala a fost disputată în compania estonei Katrina Lehis, pe care Ana Maria Popescu o învinsese anul acesta, la Tokyo, în semifinalele olimpice. De această dată, victoria i-a revenit Katrinei, care s-a impus la limită, cu 15-14. Ana Maria a obţinut argintul concursului şi a pierdut pentru a treia oară un meci împotriva estonei.

În competiţia masculină, stelistul Andrei Burghelea s-a calificat în 16-imi, unde l-a întrecut pe Saif Ahmed (EAU) cu 15-12, însă a fost eliminat în optimi de către kazahul Elmir Alimzhanov, care s-a impus cu 15-9. La finele Open-ului din Dubai, Andrei s-a clasat pe locul 14.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.