Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, se arată într-o declaraţie a ambasadorului Franţei în România, Michèle Ramis, la solicitarea News.ro. Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, se arată într-o declaraţie a ambasadorului Franţei în România, Michèle Ramis, la solicitarea News.ro. La rândul său, Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, a postat, vineri, un mesaj pe Facebook, în care afirmă că a primit zeci de mesaje din partea celor mai înalte oficialităţi franceze după succesul Simonei Halep la Roland Garros. Luca Niculescu le recomandă românilor să nu lase o "caricatură mică", din pagina a şaptea a Charlie Hebdo, să strice bucuria victoriei Simonei Halep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ambasadorul României la Paris: Să nu lăsăm o caricatură mică să ne strice o bucurie atât de mare

"Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze", se arată în declaraţia ambasadorului Franţei.

Publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a ironizat victoria Simonei Halep la turneul de la Roland Garros publicând sub titlul "O româncă câştigă Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi".

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane.

Caricaturile revistei au devenit şi mai controversate după atentatul asupra redacţiei, iar criticii spun că aceasta este cauza pentru care tirajul publicaţiei a scăzut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.