Americanca Alison Riske, locul 35 WTA, s-a calificat în finala turneului de la Wuhan, după ce a întercut-o, vieneri, cu scorul de 7-5, 7-5, pe sportiva cehă Petra Kvitova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finalul partidei a fost unul dramatic. Kvitova a avut două mingi de meci la scorul de 5-3, pe serviciul americancei, apoi alte două la 5-4, pe propriul serviciu. Riske a reuşit să le salveze pe toate şi apoi a câştigat meciul, după două ore şi cinci minute.

În ultimul act, Riske va evolua, sâmbătă, cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 14 WTA, care a eliminat-o în semifinale pe australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, scor 7-5, 6-4.

Sabalenka are 2-0 în meciurile cu Riske, ultima sa victorie fiind înregistrată la începutul anului, în finala de la Shenzhen, scor 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Sportiva din Belarus, în vârstă de 21 de ani, are în palmares patru titluri şi alte patru finale jucate, iar Riske, 29 de ani, două titluri şi alte şase finale.

Calificarea în finală la turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan este recompensată cu un premiu de 260.310 dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 520.615 dolari şi 900 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.