Alexandra Dulgheru, locul 176 WTA, prezentă pe tablou din postura de lucky loser, a învins-o, marţi, cu scorul de 2-6, 7-6 (7), 7-5, pe sportiva ungară Timea Babos, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se în manşa a doua a turneului de categorie WTA International de la Rabat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dulgheru nu a mai învins de trei ani o jucătoarea clasată la fel sau mai bine decât Timea Babos. Confruntată cu dese accidentări în ultimii ani, Alexandra Dulgheru a făcut un meci mare, la Rabat, cu un tenis de calitate oferit de ambele sportive.

Fosta ocupantă a locului 26 mondial (aprilie 2011) a pierdut destul de clar primul set, dar a fost în control mare parte din cel de-al doilea. Ea a servit pentru set la 6-5, însă Babos a reuşit break-ul. În tie-break, Dulgheru a condus cu 5-2, dar s-a văzut egalată şi întrecută. Ea a reuşit în cele din urmă să câştige setul, la 7, după ce a salvat două mingi de meci.

În decisiv, Babos a făcut prima break-ul, la 1-1, apoi a condus cu 3-1 şi 4-2. Sportiva română de 28 de ani a egalat, dar şi-a pierdut imediat serviciul, astfel că Babos a servit pentru meci. Din nou Dulgheru i-a anulat avantajul, apoi a fost de neoprit în a se impune, după trei ore fără trei minute de joc.

În turul al doilea, românca va da piept cu Katarina Zavaţka din Ucraina, 18 ani, locul 260 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în optimi este recompensată la Rabat cu un premiu de 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.