Tenismenul german Alexander Zverev, locul 7 ATP, a comentat descalificarea sârbului Novak Djokovici, apreciind că turneul devine deschis pentru orice jucător, în absenţa principalului favorit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă mingea ar fi aterizat în altă parte - vorbim de câţiva centimetri - el ar fi fost bine. Foarte ghinionist. Nu au mai rămas campioni de grand slam în turneu. Cred că va fi unul dintre băieţii tineri. Acum este momentul în care cred că devine cu adevărat interesant. Ştiu cine se află pe tablou. Vom vedea unde mergem de aici", a spus Zverev.

Germanul s-a calificat, duminică, în sferturi, după ce l-a învins, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-1, pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 99 ATP. Zverev, cap de serie numărul 5, va evolua în meciul următor cu croatul Borna Ciorici, locul 32 ATP şi cap de serie numărul 27.

Spaniolul Pablo Carreno Busta, adversarul lui Djokovici din meciul de duminică, s-a declarat şocat de incident.

"Am fost puţin şocat. Nu m-am aşteptat niciodată la un astfel de moment jucând împotriva lui Novak. Desigur, cred că nu a fost intenţionat. I-am luat serviciul şi el aruncă mingea. Cred că a fost ghinion. Nu a vrut niciodată să lovească arbitrul de linie. Regulile sunt reguli. Arbitrul de scaun şi supervizorul au făcut ceea ce trebuie, dar nu este uşor", a spus Carreno Busta, locul 27 şi cap de serie numărul 20, care va evolua în sferturi cu canadianul Denis Shapovalov, locul 17 ATP şi cap de serie numărul 12.

"În primul rând, sper că arbitrul de linie este OK. Regula este regulă. Este regretabil pentru toţi cei implicaţi, dar în această situaţie specifică descalificarea a fost decizia potrivită”, a declarat fosta jucătoare Billy Jean King.

"Nu am vrea să vedem cel mai bun jucător din lume ieşind din turneu în aceste condiţii, dar trebuie să fii responsabil pentru acţiunile tale pe teren", a spus fost tensimen Tim Henman.

"La 33 de ani ştii care este situaţia şi ce se va întâmpla. Îmi pare rău pentru el într-o anumită privinţă, pentru că a pierdut oportunitatea de a câştiga al XVIII-lea său grand slam. Va fi absolut devastat, o dată pentru femeia arbitru de linie pe care a rănit-o accidental, apoi pentru ratarea posibilităţii de a câştiga un nou grand slam", a afirmat un alt fost tenismen, Greg Rusedski.

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a fost descalificat, duminică, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, în optimile de finală ale US Open.

La scorul de 5-6, după un break al adversarului, în primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, Djokovici a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva.

Mingea a lovit în zona gâtului o femeie arbitru de linie, care s-a prăbuşit la pământ. Sârbul şi-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.