Jucătorul german Alexander Zverev, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala turneului de 1.000 de puncte de la Cincinnati.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El l-a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6 (4), pe grecul Stefanos Tsitispas, lcoul 3 ATP şi cap de serie numărul 2.

Zverev, 24 de ani, are 16 trofee în palmares, din care patru de Mastres Series. Anul acesta, el a câştigat trei titluri, între care unul de 1.000 de puncte, la Madrid, şi turneul olimpic. Germanul a pierdut nouă finale.

În cealaltă semifinală, rusul Andrei Rublev, locul 7 ATP şi cap de serie numărul 4, a câştigat dsputa cu compatriotul său, Daniil Medvedev, locul 2 ATP şi cap de serie numărul 1, scor 2-6, 6-3, 6-3.

Acest meci a fost marcat de un incident, în care Medvedev a dărâmat o cameră, destul de nepotrivit amplasată în spatele terenului. În pauza care a urmat, Medvedev a solicitat asistenţă medicală.

 

Pentru Rublev, 23 de ani, va fi a patra finală din acest an. El s-a impus în 2021 doar la Rotterdam, unde a câştigat al optulea titlu din carieră, dar îi lipseşte un trofeu strălucitor, de Masters Series. În acest an, el a mai jucat finala de la Monte Carlo, pierdută în faţa lui Tsitsipas, şi pe cea de la Halle, un turneu ATP 500, în faţa francezului Ugo Humbert. În total, Rublev a pierdut patru finale.

La Cincinnati, câştigătorul va primi 654.815 dolari şi 1.000 de puncte ATP, iar învinsul 354.720 de dolari şi 600 de puncte WTA.

Victoria din ultimul act, care va avea loc duminică, nu va aduce modificări în ierarhia ATP din acest moment: Zverev, locul 4 ATP, iar Rublev, locul 7 ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.