Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, este internat în stare gravă, după un accident la o cursă ciclistă în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zanardi, în vârstă de 53 de ani, a fost transportat la spitalul din Siena, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion. "Coliziunea a fost teribilă", a declarat Mario Valentini, antrenorul echipei Italiei de ciclism handisport.

El a fost operat la cap, prognosticul fiind rezervat.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 curse de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă de pe circuitul EuroSpeedway Lausitz in Klettwitz, din Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, pleacă de la boxe şi la o viteză de 300 kilometri pe oră nu poate evita impactul cu monopostul lui Zanardi. Deşi echipele de salvare reuşesc să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

După această dramă, Zanardi începe o altă viaţă. Şi o altă carieră. Continuă sportul automobilistic la bordul unor maşini adaptate handicapului său până în 2009, participă şi la maratonul de la New York pe care îl câştigă la categoria destinată sportivilor cu handicap.

În 2012 se duce la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde câştigă două medalii de aur la ciclism. La Rio a recidivat şi a câştigat din nou aurul olimpic.

"După ce am avut accidentul, am fost foarte fericit că încă sunt în viaţă. Ştiam atunci că tot ce a fost mai rău a trecut", a spus adeseori italianul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.