Starea de sănătate a lui Alex Zanardi, aflat încă în comă, intubat şi cu asistenţă respiratorie, rămâne stabilă, dar gravă, potrivit spitalului din Siena, unde fostului pilot italian de Formula 1 a fost transferat şi apoi operat în urma accidentului său de vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pacientul a avut o noapte stabilă, atât din punct de vedere cardio-respirator, cât şi metabolic. De asemenea, controlul constant al funcţiilor neurologice rămâne stabil. Cu toate acestea, această măsură trebuie luată cu precauţie, deoarece cazul neurologic rămâne grav. Această stabilitate a pacientului nu exclude complicaţii şi prognosticul care îl priveşte rămâne rezervat", se arată în comunicat.

Italianul Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat la spitalul din Siena, vineri seară, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a răsturnat de două ori şi s-a izbit de un camion.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz in Klettwitz, din Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.