Zsolt Gyulay, preşedintele Comitetului Olimpic Ungar (MOB), Sándor Altorjai, secretarul general al Federaţiei Ungare de Gimnastică (MATSZ) şi Krisztián Berki, directorul sportiv al MATSZ, au felicitat-o personal pe Ágnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică din lume, care a împlinit marîi 103 ani, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tanti Ági se simte bine pentru vârsta ei, deşi auzul ei s-a înrăutăţit puţin în ultima vreme. Ea m-a întrebat despre Federaţia Ungară de Gimnastică şi despre gimnastele maghiare. De altfel, în timpul vizitei noastre, pe televizor se vedea un program sportiv. Ne-a părut bine să vedem că, de fapt, cvintupla noastră campioană olimpică nu s-a schimbat deloc în ultimii trei ani…”, a declarat Sándor Altorjai, care a vizitat-o marţi dimineaţa pe gimnasta câştigătoare a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Potrivit site-ului MOB, Zsolt Gyulay a vizitat-o pe legenda vie luni după-amiază, înmânându-i un buchet de flori în apartamentul ei din Budapesta şi urându-i “multă sănătate şi fericire”.

De-a lungul carierei sale, gimnasta Ágnes Keleti a cucerit în total zece medalii olimpice (5 de aur, 3 de argint, 2 de bronz), devenind astfel sportiva maghiară cu cele mai multe medalii olimpice. Distinsă cu titlul de Sportivul Naţiunii, Keleti a preluat la 8 septembrie 2023 poziţia celui mai longeviv campion olimpic, ocupată până atunci de jucătorul de polo pe apă Sándor Tarics, care a decedat în 2016, la vârsta de 102 ani şi 241 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.