Atacantul Adrian Petre consideră că transferul său recent de la Esbjerg la FCSB este un pas înainte în cariera lui, pentru că la vicecampioana României condiţiile de pregătire sunt mai bune ca în Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o atmosferă destul de bună, băieţii sunt încrezători că putem reuşi să câştigăm cu Chindia, iar apoi să începem play-off-ul cu şanse egale cu celelalte contracandidate. Pe Vintilă îl cunsoc de la lotul under 17, am mai lucrat cu dânsul, ne cunoaştem foarte bine. E un antrenor care ştie să ţină grupul unit şi sunt bucuros că îl am aici. Evident că au trecut câţiva ani, sunt alte presiuni aici, alte obiective, aici e o echipă de club, e totul diferit, au trecut 4-5 ani de atunci, este schimbat în bine. Putem câştiga titlul. Dacă plecăm cu gândul că putem realiza acest lucru, avem o şansă mare, dacă plecăm cu gândul că nu putem, deja putem să aruncăm mănuşa şi să ne retragem din lupta pentru titlu. Dar din ce am vorbit cu băieţii, suntem pregătiţi şi eu cred că avem şanse foarte mari. Voi vedea în meciuri dacă mi se potriveşte mai bine fotbalul pe care îl joacă FCSB, dar eu cred că da, pentru că sunt fotbalişti cu mai multă calitate şi de ceea ce am eu nevoie în spatele atacantului cred că e mai multă calitate decât la echipa din Danemarca. Nu e un pas în spate acest transfer, am plecat de la o echipă medie din campionatul Danemarcei şi am ajuns la una dintre cele mai bune echipe din România, cu şanse la titlu. Eu zic că e un pas în faţă, cu atât mai mult cu cât condiţiile şi tot ce înseamnă infratsructură e mult mai bună aici decât acolo. Am plecat la vârsta de 19 ani din România, unde nu am fost dezvoltat nici fizic, nici psihic, dar acolo am reuşit în cei doi ani şi jumătate să mă maturizez atât fizic cât şi psihic şi cred că sunt mult mai pregătit decât dacă aş fi venit direct de la UTA la FCSB, sunt mult mai matur. Campionatul meu preferat este cel spaniol, iar pe lccoul 2 ar fi cel din Germania. Vom vedea unde mă va duce fotbalul. (n.r. - despre crticile patronului Gigi Becali) Dacă nu o să-i dau motive nu cred că vor fi critici la adresa mea. Încerc să evit aceste critici prin evoluţia mea", a declarat Petre, într-o conferinţă de presă.

Adrian Petre este un atacant născut la 11 februarie 1998, în Arad, care a debutat în fotbalul profesionist la UTA Arad şi a fost transferat, în iulie 2017, de Esbjerg fB. Acesta a evoluat pentru UTA în 40 de meciuri din Liga 2 şi Cupa României, reuşind să înscrie de 31 de ori. Pentru Esbjerg a adunat 82 de jocuri în toate competiţiile şi a marcat de 29 de ori. De asemenea, este unul dintre jucătorii de bază ai echipei naţionale U21, pentru care a jucat 15 meciuri, a înscris de 5 ori şi alături de care a ajuns în semifinalele EURO U21 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.