Adrian Mutu este, începând de miercuri, noul antrenor principal al FC Rapid, el semnând un contract valabil până în vara lui 2023, a anunţat gruparea giuleşteană. Mutu îl înlocuieşte pe Mihai Iosif, care şi-a reziliat contractul tot miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rapid este un club important al României, mă bucur să fiu aici, dar în acelaşi timp sunt concentrat să facem treabă bună şi să reuşim să avem rezultate şi mai bune de-acum încolo. Rapid are un spirit unic, construit de-a lungul atâtor ani, cu nişte suporteri ce transmit acea pasiune, pe care am văzut-o întotdeauna în tribune. Au fost alături de noi atunci când am jucat cu echipa naţională în Giuleşti. Este o mare responsabilitate, rezultatele din trecut şi istoria ne obligă să dăm sută la sută pentru acest club”, a spus Adi Mutu, la semnarea contractului.

Staff-ul lui Adrian Mutu este format din Bogdan Pătraşcu şi Eduard Stăncioiu, antrenori secunzi, Ciprian Niţă, analist video, Roberto Buerrero, preparator fizic. Mihai Nădăban va rămâne antrenor de portari, iar Gabriel Stoica va reveni ca antrenor în cadrul centrului de copii şi juniori.

În vârstă de 43 de ani, fostul mare atacant al României a mai antrenat FC Voluntari, Al Wahda U21, naţionala României U21, ultima sa experienţă fiind pe banca lui FCU 1948.

Adrian Mutu a lucrat de-a lungul carierei de jucător cu mari antrenori ai lumii, printre care Jose Mourinho, Claudio Ranieri, Fabio Capello, Marcelo Lippi sau Cesare Prandelli.

Ca jucător, Mutu are în CV echipe uriaşe din Europa, ca Internazionale Milano, Parma, Verona, Chelsea Londra, Juventus Torino sau Fiorentina, fiind singurul jucător român ce a reuşit să înscrie peste 100 de goluri în Serie A.

După zece meciuri consecutive fără victorie, Rapidul ocupă locul 9 în Liga I, ratând calificarea în play-off.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.