Ministrul grec de externe Nikos Dendias a trimis, duminică, o scrisoare omologului său nord-macedonean, Bujar Osmani, solicitând echipei de fotbal să respecte acordul de la Prespa, prin care s-a schimbat numele acestei foste republici iugoslave, informează marca.com, care citează agenţia EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În scrisoare, Dendias a subliniat că, pentru a pune în aplicare pe deplin acordul, care a încheiat un sfert de secol de dispute între Atena şi Skopje, echipa Macedoniei de Nord nu poate juca la Campionatul European sub acronimul MKD, deoarece ar trebui utilizat altul, care să corespundă numelui oficial, cum ar fi NM (Macedonia de Nord) sau RNM (Republica Macedonia de Nord).

În plus, ministrul a solicitat intervenţia lui Osmani pentru ca numele federaţiei de fotbal (FFM - Federaţia de Fotbal din Macedonia) să fie schimbat oficial şi să fie folosit noul nume constituţional al statului balcanic, care duminică, la Bucureşti, a jucat primul meci din istoria sa într-o fază finală a Campionatului European.

De asemenea, ministrul grec al sporturilor, Lefteris Avgenakis, a trimis, sâmbătă, o altă scrisoare preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, cerându-i să intervină din acelaşi motiv.

Reprezentativa Austriei a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1, selecţionata Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a Euro-2020.

A fost primul meci găzduit de România la un turneu final al Campionatului European.

Au înscris: Lainer ’18, Gregoritsch ’78, Arnautovic ‘89 / Pandev ‘28.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.