Forţele Navale au anunţat că sâmbătă are loc Ziua Porţilor Deschise în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, iar accesul vizitatorilor de peste 12 ani este permis cu test negativ pentru COVID-19, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în cele patru porturi vizitatorii vor avea ocazia să urce la bordul navelor militare maritime şi fluviale, să viziteze expoziţiile de tehnică şi armament, să interacţioneze cu marinarii militari şi cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ militar de marină.
 
Anul acesta, porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea vor putea fi vizitate conform următorului program: Constanţa - orele 9.00-17.00, cu acces pe la Poarta 1, până la ora 16.00; Mangalia - orele 9.00-15.00; Brăila - orele 10.00-15.00; Tulcea - orele 10.00-15.00.
 
Accesul este gratuit, iar persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activităţile organizate în porturile militare  Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente: rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte; dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică; un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 şi 180 de zile anterior datei de 14 august.
 
La Constanţa, publicul va putea vizita fregata "Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval, dragorul maritim "Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), vedetele blindate fluviale "Posada” (179) şi "Rovine” (180), nava maritimă hidrografică "Alexandru Cătuneanu”, dar şi să vadă un dispozitiv mobil de lansare, expoziţii de torpile şi mine antisubmarin, mijloace terestre de luptă specifice infanteriei marine, expoziţii de tehnică, aparatură optică de observare şi orientare, precum şi standuri interactive cu  armament uşor de infanterie, prezentate de către scafandrii militari şi puşcaşii marini.
 
Porturile militare Brăila şi Tulcea îşi vor deschide porţile pentru a oferi publicului posibilitatea de a vizita navele fluviale de luptă şi de a cunoaşte tehnica, echipamentele şi armamentul utilizat de marinarii Flotilei Fluviale.
 
În portul militar Mangalia, publicul va avea ocazia să urce la bordul corvetelor şi navelor purtătoare de rachete, să viziteze dispozitivele mobile de lansare şi expoziţiile de tehnică şi armament, precum şi să interacţioneze cu marinarii militari care vor organiza diferite jocuri marinăreşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.