Ceremonii militare şi religioase, un spectacol naval, un concert al Muzicii Militare a Forţelor Navale, dar şi jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti se vor desfăşura în următoarele zile cu ocazia Zilei Marinei Române, în Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, dar şi în Bucureşti, în Parcul Herăstrău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), marţi, de la ora 8.30, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor militari la Monumentul Marinarilor de pe faleza din Constanţa, iar de la ora 10.00, tot pe faleză, va fi organizată o ceremonie militară pentru acordarea Drapelului de Luptă Batalionului de Sprijin al Forţelor Navale „Ovidius” şi unor distincţii şi medalii militare.

Miercuri, între orele 10.00 şi 12.30, în Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea şi în Bucureşti, în Parcul Herăstrău, va avea loc un spectacol naval, iar între 13.00 şi 15.00, în Portul Tomis din Constanţa, marinarii militari vor organiza jocuri şi concursuri tradiţionale marinăreşti. Seara, pe faleza din Constanţa, începând cu ora 20.30, va avea loc un concert al Muzicii Militare a Forţelor Navale. Marinarii militari se vor retrage cu torţe, în intervalul orar 21.00-23.00, în oraşele Constanţa şi Mangalia.

Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea nr. 382/2004, iar din anul 2009, ziua de 15 august a fost declarată sărbătoare naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.