Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, miercuri, în centrul Capitalei, cu zboruri demonstrative ale aeronavelor militare şi ale Iacărilor Acrobaţi, în timpul ceremoniei militare de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene se sărbătoreşte în fiecare an la 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

La Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor din Capitală a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă, cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori.

Pe timpul ceremoniei au zburat aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, IAR-99 Şoim şi MiG-21 LanceR, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, precum şi Iacării Acrobaţi.

Circulaţia este restricţionată, până la ora 12.00, în timpul ceremoniei de la la Monumentul Eroilor Aerului, pe bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle, aleea Modrogan şi aleea Alexandru, str. Arh. Ion Mincu, între bulevardul  Ion Mihalache şi bulevardul Aviatorilor şi pe strada Av. Gheorghe Demetriade, între str. Emil Pangratti şi bulevardul Aviatorilor.

De ziua Aviaţiei, la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este Ziua Porţilor Deschise pentru cei care vor să vadă avioane militare, staţii de radiolocaţie, tehnică de artilerie antiaeriană şi rachete sol-aer, machete, uniforme, decoraţii şi documente de arhivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.