Zeci de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, în timpul furtunilor de marţi seară, în judeţele Satu Mare, Harghita, Arad şi Mureş, pompierii intervenind pentru îndepărtarea acestora. De asemenea, au fost avariate autoturisme, cabluri de electricitate şi au căzut stâlpi. Circulaţia rutieră a fost întrepută pe DN 13B, în judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Satu Mare, judeţul a fost vizat, marţi, de două avertizări meteorologice, una Cod portocaliu şi una Cod roşu, de furtuni, fiind trimise două mesaje de avertizare prin Sistemul Ro-Alert.
 
”În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase avertizate, în dispeceratul ISU Satu Mare au fost primite 99 de apeluri care sesizau efecte ale acestora. Solicitările de intervenţie până la această oră se împart în 54 de copaci căzuţi pe autoturisme, carosabil, fire de electricitate, 29 operaţiuni de degajare a unor elemente de construcţie (acoperişuri de tablă şi ţigle parţial desprinse), 6 autoturisme avariate, 10 cabluri de electricitate şi stâlpi căzuţi”, a arătat sursa citată.
 
Ca urmare, au fost mobilizaţi peste 40 de pompieri militari cu 15 autospeciale de intervenţie. În interval de aproximativ trei ore, în judeţ, pompierii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, sprijiniţi de forţe ale Detaşamentului de Pompieri Carei, precum şi Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Ardud, Beltiug, Vetiş, Lazuri au desfăşurat 58 de misiuni.
 
Potrivit sursei citate, nu au existat persoane rănite.
 
În judeţul Harghita, pompierii militari din cadrul Detaşamentelor Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni intervin, marţi seară, pe DN 13B, între Bucin şi Praid, pentru degajarea unor copacilor căzuţi pe carosabil, din cauza furtunii.
 
De asemenea, pompierii din Odorheiu Secuiesc intervin pe mai multe străzi din municipiu, unde sunt copaci doborâţi de vânt.
 
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul este oprit pe ambele sensuri ale DN 13B, între localităţile Praid şi Gheorgheni.
 
În judeţul Arad, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DJ 792, între localităţile Ineu si Seleuş. De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil, în localităţile: Şiştarovăţ, Cuvesdia, Şiria şi Lipova.
 
În judeţul Mureş, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata intervin pentru degajarea unui brad căzut pe carosabil, pentru îndepărtarea pericolelor iminente şi a efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase, în vederea deblocării circulaţiei, în localitatea Sovata, pe strada Ghera.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.