Guvernul a decis să acorde, în anul universitar 2016-2017, 10 burse pentru tineri din Afganistan, pentru domenii de interes pentru această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bursele vor fi acordate anual, pe durata a cinci ani universitari, pentru studii universitare de licenţă, master şi doctorat şi pentru învăţământul postuniversitar din domeniul medical, începând cu anul universitar 2016-2017. Studenţii afgani vor beneficia de învăţământ universitar gratuit, bursă lunară, cazare gratuită în căminele studenţeşti, asistenţă medicală gratuită, transport intern în regimul studenţilor români şi transport internaţional gratuit la începerea şi finalizarea studiilor”, precizează Guvernul.

Prin acordarea burselor, România îşi propune să repecte angajamentul, ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, de a contribui la încheierea păcii în regiune şi la reconstrucţia statului afgan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.