Zece focare de infecţie cu SARS-CoV-2 sunt active, miercuri, în judeţul Buzău, din care 6 sunt în unităţi medicale, iar 3 în unităţi de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, cel mai mare număr de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV2 se găseşte la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde sunt active patru focare: Secţia de Pacienţi Cronici 7 Ojasaca - 95 de cazuri, Secţia Psihiatrie Cronici 5 - Ojasca - 3 cazuri, Secţia Psihiatrie III - 32 de cazuri şi Secţia Psihiatrie Cronici 3 - Ojasca  5 cazuri.

De asemenea, la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Buzău sunt 26 de cazuri şi la Spitalul de Boli Cronice Smeeni - şase cazuri.

Pe lângă acestea, focare active mai sunt în Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" - 3 cazuri, Liceul cu Program Sportiv - 4 cazuri, Şcoala Gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat - 3 cazuri şi Comisariatul Gărzii de Mediu - 3 cazuri.

În toate cazurile, DSP Buzău a dispus instituirea de măsuri specifice: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară sau la domiciliu, după caz; internarea cu prioritate a pacienţilor cu forme supraacute; testarea personalului medico-sanitar şi pacienţilor; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.