Zborurile pe Aeroportul din Oradea vor fi reluate de duminică, iar prima aeronavă este programată să aterizeze la ora 23.20, un zbor Bucureşti – Oradea, al companiei Tarom, arată un comunicat de presă al CJ Bihor. În perioada 2 – 15 mai, zborurile au fost suspendate ca urmare a lucrărilor realizate la calea de rulare care face legătura dintre pista aeroportului şi viitorul terminal cargo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Practic au fost realizaţi deja peste 60 de metri din cei 276 din calea de rulare. Potrivit normelor de siguranţă aeronautică, lucrările la o distanţă mai mică de 75 de metri din axul pistei (52,5 metri din margine) impun oprirea traficului aerian, mai arată sursa citată.

„În ultimele două săptămâni s-a lucrat într-un ritm foarte susţinut, astfel încât să putem să redeschidem aeroportul pentru pasageri. În perioada următoare, lucrările vor continua pentru finalizarea căii de rulare, iar după aceea va începe munca la terminalul propriu-zis. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru finalizarea la timp a lucrărilor care au impus suspendarea zborurilor”, a declarat Călin Gal, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Firma CTP România se ocupă de realizarea lucrărilor la terminalul cargo. Desfăşurat pe un teren cu o suprafaţă de 14,4 hectare, proiectul industrial „CTPark Oradea Cargo Terminal” va avea o suprafaţă totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente şi infrastructură aeroportuară în suprafaţă de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare şi parcare a aeronavelor, mai indică sursa menţionată.

Terminalul va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737.

Firma CTP România va investi în următorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru construcţia clădirilor (depozite şi hangare) va fi alocată suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare şi garare a aeronavelor, respectiv acces auto, şi platforma de garare aferentă terminalului este prevăzută suma de 6,4 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.