Zborurile către Londra şi Madrid au fost reluate, de marţi, de pe Aeroportul Internaţional Craiova, iar de joi se va putea călători şi la Barcelona, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. El a spus că marţi, prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către 3 destinaţii foarte căutate, din state în care trăiesc importante comunităţi de români. Astfel, primele curse spre Londra şi Madrid au loc chiar astăzi, urmând ca de joi să se poată călători şi către Barcelona. Este un semnal pozitiv faptul că, după toată această perioadă extrem de dificilă, activitatea aeroportului nostru începe să reintre în normal. Iată că, potrivit informaţiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia, Spania şi Italia”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, printr-un comunicat de presă.
 
Potrivit acestuia, CJ Dolj doreşte îmbunătăţirea infrastructurii aeroportului, iar în acest sens documentaţia elaborată de către reprezentanţii aeroportului pentru proiectul de modernizare şi extindere susţinut din fonduri europene, cu o valoare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanţilor de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă şi cererea de finanţare. 
 
“Echipa de la aeroport se pregăteşte pentru semnarea contractului de finanţare, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a investiţiei care vizează securizarea completă a AIC, un demers în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se află în plină derulare proiectul nostru de peste 6 milioane de euro, finanţat din bugetul propriu al instituţiei, prin care realizăm extinderea actualelor terminale de plecări şi de sosiri“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.  
 
Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Adrian Predescu, a declarat, prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, că în prezent se înregistrează 18 decolări şi tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu şapte destinaţii din spaţiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln şi Londra. Toate cursele către Spania, Italia şi Germania au o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, în timp ce spre Anglia se poate călători în fiecare zi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.